Testreszabott konyha

Konyhatervezés az ergonómia jegyében

"Testreszabott konyha"Az ergonomikus konyhában a berendezés “minden porcikája” a használó kényelmét és egészségét szolgálja. Az ergonómiai kutatások eredményeinek használatával ugyanis a középpontba állított ember köré szervezhetjük a konyhát. A bútorok és háztartási készülékek logikusan követik a konyhai tevékenységek menetét, ugyanakkor elég helyet biztosítanak a munkavégzéshez és a tároláshoz egyaránt.
A munkapult magassága, a háztartási készülékek beépítése és a bútor belsejének kialakítása kivétel nélkül a használó egyéni adottságaihoz igazodik, hogy a konyhai tevékenységet megkönnyítse.
A gazdagon illusztrált könyv a konyha berendezésének menetét mutatja be az ergonómia szabályainak figyelembevételével. Hasznos segítsége lehet az építészeknek, belsőépítészeknek, lakberendezőknek éppúgy, mint a konyhájukat tervezgető olvasóknak.

A könyvben feldolgozott témakörök

  • Az ergonómia történeti áttekintése
  • Az ergonómia definíciója
  • A konyhatervezést befolyásoló ergonómiai tényezők
  • Munkafolyamatok sorrendje
  • Munkaháromszög
  • Konyhaformák
  • A fő munkaterületek elhelyezkedése és helyigénye
  • A munkavégzés magassági zónái
  • Konyhabútorok magassági méretei
  • A használóhoz igazított munkapult
  • Mosogatótál helyes magassága
  • Háztartási készülékek magasságai
  • Konyhabútor magassági méretei
  • Minek hol a helye?
  • A konyhabútor belső világa
  • Világítás a konyhában
  • Konyhai zajhatások

 

Néhány oldal a könyvből

 

Nem lehet megjegyzést írni.