Kedvcsináló szakácskönyv

Ha már tudsz főzni,

akkor ideje, hogy a család többi tagját is hagyd érvényesülni!
Csak ajándékozd meg őket a Kedvcsináló szakácskönyvvel:

Neked pihenést, nekik élményt és szórakozást nyújt!

***

Ha még sohasem próbáltál főzni,

pedig már 13 is elmúltál, itt az ideje, hogy belevágj.
Hidd el, leesik a körülötted élők álla, ha meglátják mit műveltél…
…hát még, ha megkóstolják!!!

Csak győzd bezsebelni az elismeréseket!

 

Itt vásárolhatod meg a könyvet >>

Kezdők szakácskönyve: Kedvcsináló szakácskönyv

"Kedvcsináló szakácskönyv"- Még a rántást is odaégeted, igaz, kedveském? – tréfálkozott velem kedveskedve egy jót akaró hölgyemény kezdő szakácsnő koromban, én meg buzgón helyeseltem, és közben azon filóztam, hogy mi a fene lehet az a rántás?
Abban azért egy percig sem kételkedtem, hogy odaégetném. Akkortájt még a teát is odaégettem.

Meg voltak, akik segíteni próbáltak.
-…és a végén egyszerűen behabarod! – osztotta meg kedvenc receptjét a szomszédasszony, tisztes matróna, és én ismét csak bólogattam. Naná, egyszerűen behabarom, mi az nekem? Ez a habarás is valami olyasmi lehet, mint amikor a matektanárnő ördögi mosollyal kijelentette, hogy a példa végén “épp csak közös nevezőre kell hozni a törteket, és már kész is”. Persze, kész. Annak, aki tudja, hogy mit jelentenek ezek a szavak, annak tuti nem ügy. De kitől kérdezhet egy kezdő szakácsnő?
Családunkban a nagyi számított abszolút főzési szaktekintélynek, imádtam a főztjét. De például a pörkölt receptje úgy kezdődött, hogy “végy fél kiló szalonnát, és olvaszd ki a zsírját…” Nos, nem vagyok elvakult reformpárti, aki csak és kizárólag teljes kiőrlésű bio-tönkölybúza kenyeret fogyaszt, de azért fél kiló szalonnánál csak lehet valami egészségesebb megoldást választani!
Aztán persze megtanultam főzni, mint ahogy mindenki megtanulhat, aki kedvet érez hozzá. Hogy ne a saját kárán tegye, abban segíthet ez a szakácskönyv.
A tűzhelytől indul, vagy még inkább a konyhaajtóból, és minden kezdőnek segít megtenni odabent az első lépéseket. Követhető képekkel illusztrálva sorba veszi a főzési eljárásokat épp úgy, mint az egyszerű recepteket, oly részletességig, hogy még a legkezdőbb szakács-jelölt is talál olyan bekezdést, amit elolvasva megnyugodva sóhajthat fel: ezt még én is tudom!
És utána megnőtt önbizalommal tanulhatja meg, hogy mi a rántás, hogyan készül a habarás.

 

Itt vásárolhatod meg a könyvet >>

 

A tartalomból

 

Előkészítés

  1. A főzés eszközei
  2. Válogatás
  3. Tisztítás
  4. Kimagozás
  5. Kicsontozás/hártyázás
  6. Tűzdelés
  7. Töltés
  8. Darabolás
  9. Klopfolás
  10. Pácolás

Hőkezelések

  1. Főzés
  2. Párolás
  3. Forralás
  4. Gőzölés
  5. Beforralás
  6. Átforralás
  7. Zsiradékban sütés
  8. Pirítás
  9. Sütőben sütés
  10. Grillezés

Mesterfogások, tippek, trükkök

  1. Rántás
  2. Habarás
  3. Besamel mártás
  4. Montírozás
  5. Élesztő megfuttatása
  6. Kelesztés
  7. Sütőforma kikenése
  8. A tojás
  9. Tojásfehérje hab
  10. Zöldfűszerek
  11. Még egy fél gondolat a mélyhűtésről
  12. Konyhai mértékegységek
  13. Rövidítések
  14. Mértékváltás

Receptek

Levesek

  • Húsleves
  • Burgonyaleves
  • Sütőtök-krémleves
  • Paradicsomleves
  • Tejfölös gombaleves
  • Gyümölcsleves
  • Gyümölcsleves light

Főzelékek

  • Finomfőzelék
  • Szárazbabfőzelék
  • Parajfőzelék

Főételek

  • Rántott szelet
  • Rántott halfilé
  • Rántott zöldségek
  • Rántott gomba
  • Rántott camembert áfonya öntettel
  • Rántott sajt
  • Tartármártás
  • Borsós natúrszelet
  • Tejfölös-gombás natúrszelet
  • Csirkepörkölt – csirkepaprikás
  • Vörösboros marhapörkölt egri módra
  • Paprikás krumpli
  • Tepsis hús vegyes zöldséggel
  • Magyaróvári sertésszelet
  • Ananászos pulykaragu
  • Ananászos-őszibarackos csirkemell

Köretek

  • Párolt rizs
  • Tarhonya
  • Galuska
  • Főtt burgonya
  • Krumplipüré
  • Hasábburgonya
  • Steak burgonya
  • Meggymártás

Tészták

  • Tésztafőzés
  • Mezítlábas olasz tészta kezdőknek
  • Bazsalikomos paradicsomszósz
  • Paradicsomos-sonkás tészta
  • Darás tészta
  • Túrós tészta

Saláták

  • Paradicsomsaláta
  • Uborkasaláta
  • Kertészsaláta
  • Majonézes csirkesaláta
  • Görögsaláta
  • Franciasaláta

Desszertek, sütemények

  • Palacsintatészta
  • Palacsintatöltelék-ötletek
  • Márványkuglóf
  • Kevert almás sütemény
  • Tiramisu
  • Sajtos-sós rudacska
  • Sós kifli

Pofonegyszerű ételek

  • Rántotta
  • Sonkás-gombás omlett
  • Tükörtojás
  • Sonka tojással
  • Halkrém

Menü összeállítása

Cimék:, , ,

Nem lehet megjegyzést írni.