
Ha már tudsz főzni,
akkor ideje, hogy a család többi tagját is hagyd érvényesülni!
Csak ajándékozd meg őket a Kedvcsináló szakácskönyvvel:
Neked pihenést, nekik élményt és szórakozást nyújt!
Ha még sohasem próbáltál főzni,
pedig már 13 is elmúltál, itt az ideje, hogy belevágj.
Hidd el, leesik a körülötted élők álla, ha meglátják mit műveltél…
…hát még, ha megkóstolják!!!
Csak győzd bezsebelni az elismeréseket!
Itt vásárolhatod meg a könyvet >>
Kezdők szakácskönyve: Kedvcsináló szakácskönyv
– Még a rántást is odaégeted, igaz, kedveském? – tréfálkozott velem kedveskedve egy jót akaró hölgyemény kezdő szakácsnő koromban, én meg buzgón helyeseltem, és közben azon filóztam, hogy mi a fene lehet az a rántás?
Abban azért egy percig sem kételkedtem, hogy odaégetném. Akkortájt még a teát is odaégettem.
Meg voltak, akik segíteni próbáltak.
-…és a végén egyszerűen behabarod! – osztotta meg kedvenc receptjét a szomszédasszony, tisztes matróna, és én ismét csak bólogattam. Naná, egyszerűen behabarom, mi az nekem? Ez a habarás is valami olyasmi lehet, mint amikor a matektanárnő ördögi mosollyal kijelentette, hogy a példa végén „épp csak közös nevezőre kell hozni a törteket, és már kész is”. Persze, kész. Annak, aki tudja, hogy mit jelentenek ezek a szavak, annak tuti nem ügy. De kitől kérdezhet egy kezdő szakácsnő?
Családunkban a nagyi számított abszolút főzési szaktekintélynek, imádtam a főztjét. De például a pörkölt receptje úgy kezdődött, hogy „végy fél kiló szalonnát, és olvaszd ki a zsírját…” Nos, nem vagyok elvakult reformpárti, aki csak és kizárólag teljes kiőrlésű bio-tönkölybúza kenyeret fogyaszt, de azért fél kiló szalonnánál csak lehet valami egészségesebb megoldást választani!
Aztán persze megtanultam főzni, mint ahogy mindenki megtanulhat, aki kedvet érez hozzá. Hogy ne a saját kárán tegye, abban segíthet ez a szakácskönyv.
A tűzhelytől indul, vagy még inkább a konyhaajtóból, és minden kezdőnek segít megtenni odabent az első lépéseket. Követhető képekkel illusztrálva sorba veszi a főzési eljárásokat épp úgy, mint az egyszerű recepteket, oly részletességig, hogy még a legkezdőbb szakács-jelölt is talál olyan bekezdést, amit elolvasva megnyugodva sóhajthat fel: ezt még én is tudom!
És utána megnőtt önbizalommal tanulhatja meg, hogy mi a rántás, hogyan készül a habarás.
Itt vásárolhatod meg a könyvet >>
A tartalomból
Előkészítés
- A főzés eszközei
- Válogatás
- Tisztítás
- Kimagozás
- Kicsontozás/hártyázás
- Tűzdelés
- Töltés
- Darabolás
- Klopfolás
- Pácolás
Hőkezelések
- Főzés
- Párolás
- Forralás
- Gőzölés
- Beforralás
- Átforralás
- Zsiradékban sütés
- Pirítás
- Sütőben sütés
- Grillezés
Mesterfogások, tippek, trükkök
- Rántás
- Habarás
- Besamel mártás
- Montírozás
- Élesztő megfuttatása
- Kelesztés
- Sütőforma kikenése
- A tojás
- Tojásfehérje hab
- Zöldfűszerek
- Még egy fél gondolat a mélyhűtésről
- Konyhai mértékegységek
- Rövidítések
- Mértékváltás
Receptek
Levesek
- Húsleves
- Burgonyaleves
- Sütőtök-krémleves
- Paradicsomleves
- Tejfölös gombaleves
- Gyümölcsleves
- Gyümölcsleves light
Főzelékek
- Finomfőzelék
- Szárazbabfőzelék
- Parajfőzelék
Főételek
- Rántott szelet
- Rántott halfilé
- Rántott zöldségek
- Rántott gomba
- Rántott camembert áfonya öntettel
- Rántott sajt
- Tartármártás
- Borsós natúrszelet
- Tejfölös-gombás natúrszelet
- Csirkepörkölt – csirkepaprikás
- Vörösboros marhapörkölt egri módra
- Paprikás krumpli
- Tepsis hús vegyes zöldséggel
- Magyaróvári sertésszelet
- Ananászos pulykaragu
- Ananászos-őszibarackos csirkemell
Köretek
- Párolt rizs
- Tarhonya
- Galuska
- Főtt burgonya
- Krumplipüré
- Hasábburgonya
- Steak burgonya
- Meggymártás
Tészták
- Tésztafőzés
- Mezítlábas olasz tészta kezdőknek
- Bazsalikomos paradicsomszósz
- Paradicsomos-sonkás tészta
- Darás tészta
- Túrós tészta
Saláták
- Paradicsomsaláta
- Uborkasaláta
- Kertészsaláta
- Majonézes csirkesaláta
- Görögsaláta
- Franciasaláta
Desszertek, sütemények
- Palacsintatészta
- Palacsintatöltelék-ötletek
- Márványkuglóf
- Kevert almás sütemény
- Tiramisu
- Sajtos-sós rudacska
- Sós kifli
Pofonegyszerű ételek
- Rántotta
- Sonkás-gombás omlett
- Tükörtojás
- Sonka tojással
- Halkrém
Menü összeállítása