Posted on

Kedvcsináló szakácskönyv tartalom

A tartalomból

Ezt mind megtanulhatod a Kedvcsináló szakácskönyvből.

Előkészítés

  1. A főzés eszközei
  2. Válogatás
  3. Tisztítás
  4. Kimagozás
  5. Kicsontozás/hártyázás
  6. Tűzdelés
  7. Töltés
  8. Darabolás
  9. Klopfolás
  10. Pácolás

Hőkezelések

  1. Főzés
  2. Párolás
  3. Forralás
  4. Gőzölés
  5. Beforralás
  6. Átforralás
  7. Zsiradékban sütés
  8. Pirítás
  9. Sütőben sütés
  10. Grillezés

Mesterfogások, tippek, trükkök

  1. Rántás
  2. Habarás
  3. Besamel mártás
  4. Montírozás
  5. Élesztő megfuttatása
  6. Kelesztés
  7. Sütőforma kikenése
  8. A tojás
  9. Tojásfehérje hab
  10. Zöldfűszerek
  11. Még egy fél gondolat a mélyhűtésről
  12. Konyhai mértékegységek
  13. Rövidítések
  14. Mértékváltás

Receptek

Levesek

  • Húsleves
  • Burgonyaleves
  • Sütőtök-krémleves
  • Paradicsomleves
  • Tejfölös gombaleves
  • Gyümölcsleves
  • Gyümölcsleves light

Főzelékek

  • Finomfőzelék
  • Szárazbabfőzelék
  • Parajfőzelék

Főételek

  • Rántott szelet
  • Rántott halfilé
  • Rántott zöldségek
  • Rántott gomba
  • Rántott camembert áfonya öntettel
  • Rántott sajt
  • Tartármártás
  • Borsós natúrszelet
  • Tejfölös-gombás natúrszelet
  • Csirkepörkölt – csirkepaprikás
  • Vörösboros marhapörkölt egri módra
  • Paprikás krumpli
  • Tepsis hús vegyes zöldséggel
  • Magyaróvári sertésszelet
  • Ananászos pulykaragu
  • Ananászos-őszibarackos csirkemell

Köretek

  • Párolt rizs
  • Tarhonya
  • Galuska
  • Főtt burgonya
  • Krumplipüré
  • Hasábburgonya
  • Steak burgonya
  • Meggymártás

Tészták

  • Tésztafőzés
  • Mezítlábas olasz tészta kezdőknek
  • Bazsalikomos paradicsomszósz
  • Paradicsomos-sonkás tészta
  • Darás tészta
  • Túrós tészta

Saláták

  • Paradicsomsaláta
  • Uborkasaláta
  • Kertészsaláta
  • Majonézes csirkesaláta
  • Görögsaláta
  • Franciasaláta

Desszertek, sütemények

  • Palacsintatészta
  • Palacsintatöltelék-ötletek
  • Márványkuglóf
  • Kevert almás sütemény
  • Tiramisu
  • Sajtos-sós rudacska
  • Sós kifli

Pofonegyszerű ételek

  • Rántotta
  • Sonkás-gombás omlett
  • Tükörtojás
  • Sonka tojással
  • Halkrém

Menü összeállítása

 

Bővebben a Kedvcsináló szakácskönyvről >>

ITT VÁSÁROLHATOD MEG A KÖNYVET >>