A tartalomból
Ezt mind megtanulhatod a Kedvcsináló szakácskönyvből.
Előkészítés
- A főzés eszközei
- Válogatás
- Tisztítás
- Kimagozás
- Kicsontozás/hártyázás
- Tűzdelés
- Töltés
- Darabolás
- Klopfolás
- Pácolás
Hőkezelések
- Főzés
- Párolás
- Forralás
- Gőzölés
- Beforralás
- Átforralás
- Zsiradékban sütés
- Pirítás
- Sütőben sütés
- Grillezés
Mesterfogások, tippek, trükkök
- Rántás
- Habarás
- Besamel mártás
- Montírozás
- Élesztő megfuttatása
- Kelesztés
- Sütőforma kikenése
- A tojás
- Tojásfehérje hab
- Zöldfűszerek
- Még egy fél gondolat a mélyhűtésről
- Konyhai mértékegységek
- Rövidítések
- Mértékváltás
Receptek
Levesek
- Húsleves
- Burgonyaleves
- Sütőtök-krémleves
- Paradicsomleves
- Tejfölös gombaleves
- Gyümölcsleves
- Gyümölcsleves light
Főzelékek
- Finomfőzelék
- Szárazbabfőzelék
- Parajfőzelék
Főételek
- Rántott szelet
- Rántott halfilé
- Rántott zöldségek
- Rántott gomba
- Rántott camembert áfonya öntettel
- Rántott sajt
- Tartármártás
- Borsós natúrszelet
- Tejfölös-gombás natúrszelet
- Csirkepörkölt – csirkepaprikás
- Vörösboros marhapörkölt egri módra
- Paprikás krumpli
- Tepsis hús vegyes zöldséggel
- Magyaróvári sertésszelet
- Ananászos pulykaragu
- Ananászos-őszibarackos csirkemell
Köretek
- Párolt rizs
- Tarhonya
- Galuska
- Főtt burgonya
- Krumplipüré
- Hasábburgonya
- Steak burgonya
- Meggymártás
Tészták
- Tésztafőzés
- Mezítlábas olasz tészta kezdőknek
- Bazsalikomos paradicsomszósz
- Paradicsomos-sonkás tészta
- Darás tészta
- Túrós tészta
Saláták
- Paradicsomsaláta
- Uborkasaláta
- Kertészsaláta
- Majonézes csirkesaláta
- Görögsaláta
- Franciasaláta
Desszertek, sütemények
- Palacsintatészta
- Palacsintatöltelék-ötletek
- Márványkuglóf
- Kevert almás sütemény
- Tiramisu
- Sajtos-sós rudacska
- Sós kifli
Pofonegyszerű ételek
- Rántotta
- Sonkás-gombás omlett
- Tükörtojás
- Sonka tojással
- Halkrém
Menü összeállítása