Nemezelt szappan

Ajándékozd meg főzni nem tudó ismerőseidet karácsonykor szakácskönyvünkkel >>

A nemezbe “csomagolt” szappan nem csupán szép, de hasznos ajándék is. A nemezbundának köszönhetően a szappan jobban habzik, finoman masszírozza a testet, ezzel serkenti a vérkeringést és egyben takarékosabb használatot tesz lehetővé.

nemezelt szappan, adventi naptár, karácsony, szakácskönyv

Kellékek:

  • házi szappan (puhább állagú)
  • színes mesegyapjú
  • nemezelő alap
  • nemezelő tű

Készítés:

nemezelt_szappan_1A mesegyapjút tedd a nemezelő alapra és a tűvel szurkáld tömörre a szappan hosszával egyező szélességű sávban.

 

 

 

 

 

nemezelt_szappan_2Tedd mellé a következő gyapjú csíkot kis átfedéssel, és ismét szurkáld tömörre. Így haladj csíkról csíkra, míg eléred a szélességet, ami körbe tudja fogni a szappant.

 

 

 

 

 

nemezelt_szappan_4Vedd le a nemezt az alapról és tekerd körbe vele a szappant.

 

 

 

 

 

 

nemezelt_szappan_5A nemezelő tűvel dolgozva függőelegesen szurkáld bele a nemezt a szappanba. Óvatosan dolgozz, és fontos, hogy a szúrások mindig függőleges irányban haladjanak, különben szétmegy a szappanod. A szúrásokkal rögzítsd a gyapjút a szappanon mindenhol, hogy ne mozduljon el, ne lötyögjön a burkolat rajta.

 

 

 

 

 

nemezelt_szappan_7Vágd megfelelő méretűre a végeket, hajtsd be és a tűvel szurkáld a szappan végeihez és éleihez függőleges szúrásokkal.

 

 

 

 

 

 

nemezelt_szappan_8Az alaptól eltérő színű gyapjúval készítsd el a mintát. Fektess vékony gyapjú csíkot az alapra és tűvel szurkáld bele, hogy hozzádolgozd a bundához.

 

 

 

 

 

 

nemezelt_szappan_10Tedd rá a következő csíkot és azt is szurkáld bele, majd a következőt is.

 

 

 

 

 

 

 

nemezelt_szappan_11Alakítsd ki a végeken a hópehely ágait is kicsi gyapjú csíkokkal.

 

 

 

 

 

 

nemezelt_szappan_12

 

 

 

Cimék:, , , , , , ,

Nem lehet megjegyzést írni.