Fahéjas csillag

Ajándékozd meg főzni nem tudó ismerőseidet karácsonykor szakácskönyvünkkel >>

Látványos, sokáig eltartható karácsonyi sütemény

Fahéjas csillag recept, adventi naptár, karácsonyi recept, szakácskönyv

Hozzávalók:

  • 40 dkg őrölt mandula vagy dió
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk kakaópor
  • 3 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás porcukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 narancs reszelt héja
  • 1 ek citromlé
  • kb. 3 ek őrölt mandula a nyújtáshoz

 

Elkészítés:

Az őrölt mandulát összekeverjük a fahéjjal, a kakaóporral. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. Apránként hozzákeverjük az átszitált porcukrot és a vaníliás cukrot. A massza 1/3-át félretesszük a mázhoz. A maradék tojásfehérjéhez hozzákeverjük a citromlét és a narancs apróra reszelt héját. Belekeverjük a mandulát és egy órára hűtőszekrénybe állítjuk a masszát.

A tésztát őrölt mandulával megszórt nyújtódeszkára tesszük, gyorsan kinyújtjuk (a tetetjét is megszórhatjuk mandulával) kb. 1 cm vastagra és csillag alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és a félretett tojásfehérjével megkenjük a tetejét.

Előmelegített sütőben 140°C-on kb. 25-30 percig sütjük.

Saját készítésű süteményes dobozba rakva karácsonyi ajándék is lehet belőle.

Cimék:, , , , , , ,

Nem lehet megjegyzést írni.