3D-s üdvözlőlap

Ajándékozd meg főzni nem tudó ismerőseidet karácsonykor szakácskönyvünkkel >>

Néhány perc alatt elkészíthető 3D-s üdvözlőlap.

adventi naptár, 3D-s fenyőfás képeslap

Kellékek:

 

Készítés:

A mintás kartonból vágj egy 24 x 18 cm-es téglalapot. Jelöld be a hosszabb oldalának a felét, vonalzó mellett karcold meg, és hajtsd össze úgy, hogy a mintás része kívül, a fehér része belül legyen. Ezzel elkészítetted a képeslap alapját, amelynek mérete összecsukva 12 x 18 cm.

Töltsd le, és nyomtasd ki a zöld papírra a fenyőfa sablonját. Vágd ki az egyes részeket és hajtogasd meg mindegyiket az alábbiak szerint:

fenyofa_kepeslap_hajtogatas_1_lepesVálaszd ki az egyik részt (tetszésed szerint), és hajtsd pontosan félbe.

 

 

 

 

 

fenyofa_kepeslap_hajtogatas_2_lepesMost az egyik szélét hajtsd a középhajtáshoz, aztán fordítsd meg, és a másik szélét is hajtsd a középhajtáshoz.

 

 

 

 

 

fenyofa_kepeslap_hajtogatas_3_lepesMost ezeket a hajtásokat felezd meg.

 

 

 

 

 

fenyofa_kepeslap_hajtogatas_4_lepesÚjra felezz meg minden hajtást. A munkád úgy nézzen ki, mintha leggyezőt hajtogattál volna. Az egyik hajtás csúcsa felfelé áll (hegyhajtás), a másiké lefelé néz (völgyhajtás). A hegyhajtások és völgyhajtások váltogatják egymást.

 

 

 

 

Ha mind a négy elemet meghajtogattad a fenti módszer szerint, helyezd őket a félbehajtott papír belsejére egymás alá úgy, hogy a legkisebb elem legyen legfelül, alatta pedig a három egyforma. A felragasztást a legalsóval kezdd. Az alap hajtásvonalától  mindkét oldalon kb. 4-4 cm-re ragaszd fel az első elem alját. Ehhez igazítsd a második elemet. Mielőtt a harmadik elemet felragasztanád, az egyik széléről vágd le az elem 1/8-át, azaz az első hegyhajtásnál vágd el. Így szebben áll majd a fenyőfád. Ragaszd fel ezt az elemet is. A csúcsot úgy igazítsd, hogy az elem teteje a hajtásvonalon összeérjen.

Várj, amíg megszárad, majd hajtsd össze.

Mielőtt borítékba teszed, átkötheted egy szalaggal. Így még mutatósabb.

3D képeslap, adventi naptár, szakácskönyv

 

 

 

 

Cimék:, , , , , , ,

Nem lehet megjegyzést írni.